Hotele w Irlandii
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Co raz gorsza sytuacja w mniejszych miastach.  (Przeczytany 818 razy)
Filip
Nowy użytkownik
*

Email
« : Marzec 06. 2010, 23:43:24 »

Jestem tu nowy, więc witam wszystkich serdecznie. Chciałem się tutaj podzielić moją osobistą obserwacją sytuacji finansowej w województwie Lubelskim. Mieszkam w Kraśniku, żyje tu około 34tys. ludzi. Jest to miasto, które stoi tylko dzięki pobliskiej Fabryce Łożysk Tocznych, która miała niegdyś świetną pozycję. Wszystko się zmieniło kiedy kryzys nawiedził Stany Zjednoczone. Amerykanie przestali kupować łożyska, import ograniczył się radykalnie. Minimalne zarobki wynosiły 1600zł. Cena ta spadała przez jakiś czas i w tej chwili ta najniższa granica wynosi 800zł(!!!). Możecie nie wierzyć, że pracownik który odsłużył 30 lat zarabia takie śmieszne pieniądze, ale to prawda.
Taka sytuacja finansowa dotyczy prawie każdego miasta z Polski B. Szczerze już mam dość tego miasta, tego kraju i tego cyrku w sejmie. Jedyne pocieszenie w rodzinie i przyjaciołach. Kończę studia i emigruję do Irlandii. Taki mój plan życia póki co Uśmiech Wszystko mnie do tego przekonuje, sytuacja w rodzimym kraju, pensje w Irlandii, może i na wyspie dużo się płaci za jedzenie, rachunki, mieszkanie, ale jeżeli mieszkają w domu 4 osoby to raczej problemu nie ma Uśmiech
Moje przesłanie jest jedno. Jest kierowanie do wszystkich wyspiarzy. Nie dajcie się zwariować, wszędzie jest kryzys, ale do Polski nie ma póki co wracać (Emerytury wynoszą w tej chwili -54% i mają spadać). Więc jeśli zobaczycie jakieś nagłówki w gazetach, że Polacy wracają do kraju, Irlandczycy uciekają do Polski to po prostu olejcie temat i żyjcie tak jak żyjecie dalej.
Na sam koniec życzę powodzenia wszystkim Polakom z Irlandii.
herbi
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 07. 2010, 09:48:34 »

Cześć Filipie,

po części masz racje, ale pamiętaj, że jest takie powiedzenie - "wszędzie dobrze, tam gdzie nas nie ma" i bądź świadom tego, że w Irlandii praca sama też do człowieka nie przyjdzie. Powodzenia!

pozdrawiam
Herb

kukuruku
jarrybegood
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 21. 2010, 17:04:01 »

Dobrze powiedziane. Trzeba też umieć doceniać to co się ma.

------------------------------------
boże narodzenie-na narty do słowacji

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: